Om oss

Hallonbos kennel består av mig själv Linda, min man Hans, våra två döttrar Mikaela och Pernilla samt deras sambos Mattias och Patrik. Sedan är det naturligvis våra hundar. Welsh Springer Spanieltiken Hallon, hennes dotter Champis, Tulo, Emser, Fleury och sist men inte minst Molly som bor hos Karin och Hasse med familj i Kållered nära oss. Champis och Emser bor i Vagnhärad tillsammans med Pernilla och Patrik. Fleury bor i Göteborg med Mikaela och Mattias.

Vi bor i Lindome strax söder om Göteborg.
Vårt kennelnamn har vi fått genom att blanda namnen från området vi bor i samt vägen vi bor på. Vi bor på Hallonvägen i området Hallebo. Och ja, det växer faktiskt hallon på tomten också, vilket hundarna har upptäckt…..mums.
Vår hundhistoria börjar för drygt 30 år sedan då jag och Hans ganska nyss hade träffats.
Hans hade en önskan om en leonberger och ett par år senare skaffade vi vår första gemensamma hund, leonbergern Mathoakas Just Incredible (Nisse) från Lotta och Rolf Petre på Mathoakas kennel i Träslövsläge. Lotta och Rolf som med åren kommit att bli våra bästa vänner. Vi åkte land och rike runt och ställde ut Nisse. Ordnade leonbergerpromenader och andra aktiviteter inom rasklubben.
Åren gick och vi fick våra döttrar och medan de var små räckte det med Nisse. Efter hans bortgång var vi utan hund i några år. Grannens golden retriver hade ett extrahem hos oss och fick stå för hundkontakten då.
Men 2004 tyckte vi det var dags för en ny hund och vi skaffade ytterligare en leonberger Mathoaka’s Skymning “Nita” och 2008 åkte vi till Finland och hämtade Namupalan Vanilla N’Cream “Humla”.

Däremellan hade jag börjat att fundera på en annan ras. En ras jag sett många år tidigare men inte visste så mycket om men tyckte var fantastiskt vacker. Welsh Springer Spanieln. Jag läste vad jag kom över och tog så småningom kontakt med Pia Myrseth på Dagsländans kennel.

Welsh Springer Spaniel ja, den behöver för att beskrivas ett kapitel – eller kanske en hel bok – helt för sig själv. En fantastiskt allsidig, aktiv, gladlynt, intensiv ras med en underbar livsglädje och aptit på livet.

En Welsh älskar att vara där det händer saker. Den är alltid pigg på att jobba, och älskar sin familj.
Hela vår familj har ett stort intresse och engagemang i våra hundar och deras aktiviteter såväl i utställning, agility, hundpromenader, avel och nu senaste intresset nosework. Mikaela är auktoriserad ringsekreterare och jag själv har genomgått SKKs uppfödarutbildning och “Hunduppfödarutbildning av David Selin” och söker alltid efter föreläsningar, seminarier och kurser för att lära mig mer. Jag har suttit 2 år i Svenska Leonbergerklubbens styrelse och även i avelsrådet och som klubbens valphänvisare. Jag har även ingått i Welshklubbens avelskommitté där vi tillsammans med övriga klubbmedlemmar arbetat med gemensamma riktlinjer för hur welshen fortsatt ska få vara en frisk ras (RAS).
Vi hoppas att även i framtiden ha glädjen av att i hemmet få föda upp valpkullar med friska, rastypiska, harmoniska welshar som bidrar till att sprida livskvalitet och glädje hos sina familjer under många år.