Tippex har varit på date

Lite tidigare än vad vi väntat började Tippex att löpa. I början av förra veckan 4 och 5 september var vi i Småland och träffade “Max” Pelydryns Marabou. Efter lite uppvaktande och lek blev det parning. Går allt som vi hoppas blir det småtassar hos Hallonbos i början av november, med flytt till sina familjer runt årsskiftet.

Tippex till vänster, Max till höger

Utställning i Backamo

Fina resultat från ett regnigt Ljungskile! ☔
17 anmälda welshar för Liz-beth Liljeqvist.
Tindra (Hallonbos Snöstjärna) tog sitt första CERT genom att vinna unghundsklassen med Ck och placera sig som tredje bästa tik.
Syster Stella (Hallonbos Snölykta) blev tvåa i unghundsklassen med Ck ☺️.
Tipp-Ex (Hallonbos Cloud number nine) blev tvåa i öppenklassen med Ck och tog R-CERT och Tulo (Ch. Welford’s Weather girl) vann championklassen med Ck och placerade sig som andra bästa tik, proffsigt visad av Alma i bästa tik

Nu är vi 4 veckor

Idag fick vi komma ut från valprummet och till köket. Spännande med de stora hundarna

19 dagar är vi nu och både ser och hör

Grabbarna växer så det knakar. Nu tultar de omkring i valplådan. Härifrån går det fort, snart dags att bygga ut valphage och smaka på annan mat än mammas. Men det får vänta några dagar till.

12 dagar är vi nu och börjar öppna ögonen…

Nu börjar det hända saker i valplådan. Ögonen börjar öppna sig och valparna börjar snart höra. De växer stadigt och väger i princip lika mycket allihop, redan 1340 gram. Tänk att för mindre än två veckor sedan föddes de och vägde runt 400 gram. Man förstår att Doris är konstant hungrig såsom de små pojkarna äter och växer.

Valparna nu en vecka redan…

Det har nu gått en vecka sedan Doris födde sina 5 präktiga hanvalpar. De äter och växer så det knakar. Alla väger nu över 850 gram och har fördubblat sin födelsevikt. Doris är en jätteduktig mamma som pysslar och håller rent efter sina små hanvalpar. Vi funderar fortfarande på namn till gänget, har nog bestämt oss, men har ni något jättebra tema får ni gärna maila oss det.

Vi önskar alla en Glad Påsk!

Nu i påskhelgen kommer Doris att flytta hem till oss för att hinna boa in sig ordentligt hemma hos oss innan det är dags för valparna att komma. Bilden är på ett av Doris kullsyskon för 3 år sedan